неделя, 4 юни 2017 г.

Мини банички със сирене и магданоз



Продукти:
1 пакет фини кори
за намазване на корите:
1/2 пакетче масло от малките + 2 с.л. олио

1 жълтък за намазване

за плънката:
 200 гр.сирене
 200гр.извара
1 яйце и 1 белтък
 магданоз
Приготвяне:
По съвет на Инчето купих от тези кори и наистина са превъзходни-от фантастико.

Взима се 1 кора,намазнява се и се завърта  в центъра ето така:



Слага се 1 с.л. от плънката.


Загъват се краищата към средата.


И баничката се обръща.

Така всички се нареждат в тава покрита с пекарска хартия.Отгоре се намазват с жълтъка разбит с 1 лъжица зехтин.На мен ми остана от мазнината и прибавих към жълтъка.


Пекат се на 180 градуса за около 30 минути.



Съвсем леко ги напръсках с вода и завих с кърпа.


Станаха безумно вкусни!


И задължително  с домашно кисело мляко...


А последния път направих от половин кора и станаха много симпатични.Разрязах всички кори на 2.Едната част  завих с найлона ,за да не изсъхнат докато правя останалите .



1 коментар: