неделя, 1 януари 2017 г.

Меломакарони с грис


Продукти:

90 гр. фин грис
100гр.пудра захар
около 550 гр. брашно
сока от 1  и половина портокали и кората
200гр. олио
100гр. зехтин
2 ч.л. бакпулвер
1ч.л. сода
2 струйки коняк
1 ч.л. канела
1 ч.л. карамфил
100гр орехи смесени с канела и карамфил

Приготвяне:
Смесват се олиото,захарта,содата,сока,кората,коняка и подправките-бърка се с бъркалка докато се разтопи захарта.



Постепенно се прибавя гриста и брашното до меко и еластично тесто.Не се меси много.



Правят се малки елипси и се подреждат върху хартия и се надупчват с вилица.


Пекат се на 170 градуса за около 20 минути.

Сироп:
420 гр. захар
500гр. вода
* 280/300гр. мед
2 канелени пръчки
10 карамфилчета
кора от 1 портокал
* 2/3 с.л. лимонов сок

Сиропа ври 10 минути и в края се добавя лимоновия сок и меда.

Изпечените и охладени меломакарони се потапят в  топлия ,но не врял сироп за 2-3 минути




 и се вадят с решетъчна лъжица.


Редят се в тава и се поръсват отгоре с орехи.


Да ви е сладко!

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар