петък, 17 юни 2016 г.

Бисквити с портокалова глазура


В юнския брой на списание SO INTO FOOD бях поканена да представя няколко рецепти,първата от която е тази.С любезното съдействие на прекрасните Мария и Гери.За тяхното списание приготвих всички вкусотии с най-голямо удоволствие.


Продукти:
за тестото

250гр. брашно
100гр. захар
1 с.л. баспулвер
1/2 ч.л. сол
110 гр. студено масло
1 портокал-кората му
2 яйца-1 белтък се отделя за намазване
100гр. заквасена сметана-студена
10 ягоди

за глазурата

60гр. пудра захар-2/3 с.л. сок от портокал

Приготвяне:
В блендер се слага маслото и захарта,сметаната,кората от портокала,1 по 1 яйцата-лека се разбиват-получава се лепкава смес.




Изважда се и на ръка се прибавя брашното,солта ,бакпулвера.Прибавят се и нарязаните ягоди.Разточва се на пласт около 1 см. и с винена чаша се изрязват кръгове.




С отделения разбит белтък се намазват и пекат в/у хартия за печене-180 градуса за 20-25 минути.



Охлаждат се 10 минути.



Сока и пудрата се разбъркват и с тях се поливат бисквитите.






Много ароматни,вкусни и много подходящи за деца.



Благодаря за поканата ,мили момичета!




Няма коментари:

Публикуване на коментар