събота, 14 май 2016 г.

Пълнени яйца


От Великденските яйца направих ето тази рецепта,която може да се ползва и като мезе и за гарнитура към ястие.Напълних със сос бешамел,масло и др. ,които предават мек и неповторим вкус.

Ето как може да се приготви:
Продукти:
8 сварени яйца
за 1 ч.ч.  бешамел ползвах -1 с. л. масло,1с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко

1ч.л. червен пипер
2 с.л. горчица
нарязан копъл
2 с.л. сирене крема
2 с.л. галета
1с.л. масло
сол и черен пипер

Приготвяне:
Фурната се загрява на 180 градуса.Разделяме яйцата на две и изваждаме жълтъците,а белтъците подреждаме в тавичка.Започваме със соса-запъжваме масото,слагаме брашното и бъркаме,докато леко покафенее.Прибавяме на струка прясното мляко и бъркаме до получаване на сос без бучки.


Изключваме котлона и прибавяме червения пипер,галетата и горчицата.


Разбъркваме сместа хубаво и отгоре настъргваме жълтъците през цедка и покриваме с нарязания копър.

Добавяме сирене крема и овкусяваме със сол и черен пипер.


Пълним яйцата с лъжица от сместа ,поръсваме с галета и малко разтопено масло.


Слагаме ги по средата на фурната и оставяме на горен реотан леко да се запекат.


След това се наслаждаваме на вкуса...


По празниците доста яйца си хапнахме,но на мен лично никога не ми омръзват.


Слънчева и спокойна събота !


1 коментар:

  1. :)Много обичам Великден,защото след него имам голяма база за рециклиране....А аз обичам да надграждам и в този период се развихрям:),както и ти Живе!

    ОтговорИзтриване