четвъртък, 22 октомври 2015 г.

Тарта с лапад и гъби


Тази тарта стана с много тънка основа.За тези които обечат по-плътните основи,може да се направи в по-малка тавичка или двойна доза от сместа.Аз направих в тава 28 см.


Много лека вечеря си направихме с тази вкусотия....

Продукти:
За тестото
125гр. сирене крема
150 гр. брашно
1/2 ч.л. сол
1ч.л. бакпулвер
2 с.л. зехтин
30 гр.или 1/4 малко пакетче масло

За пълнежа
1 к.ч. сварен и изчеден лапад
3-4 стръка пресен лук 
100 гр.гъби-сварени и изцедени
сол и черен пипер
100 гр. домашно прясно мляко или говарска сметана
100 гр.топено сирене 
кашкавал

Приготвяне:
Омесва се тесто-по-скоро се събира на топка ,увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилника за половин час.
В тиган с 2 лъжици зехтин се задушава лука,сварения и изцеден лапад/за да не горчи се изхвърля водата/,сол и черен пипер.
Тестото се разстила върху намазнина тавичка и се прави малък борд отстрани.Надупчва се с вилица.


Към лапада се прибавя млякото/сметаната и топено сирене.Всичко се обърква.


Сместа се разпределя върху тестото,след това гъбите,подреждат се доматчетата разделени на 2 и се поръсва с кашкавал.По желание на половинката ,вместо кашкавал,сложих 2 нарязани  триъгълничета топено сирене отгоре .


Пече се 180 градуса за 30 минути.



И  кой каза наздраве?




Реже се и се сервира леко охладена..



Получи се много вкусна тарта...

Може да се хапва с бира,вино...



Да ви е сладко!


2 коментара:

  1. Merhabalar, mantarlı tartınız çok leziz, çok iştah açan bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, че вкусно, Живе! И цветята ти са разкошни!

    ОтговорИзтриване