понеделник, 31 август 2015 г.

Сладкиш с крема сирене и плодове




Продукти:
200г безсолно крема сирене
3с.л пудра захар
1 яйце

180г меко масло
3 яйца (до средни, не големи)
3/4ч.ч кафява захар (ч.чаша е от 240мл)
1 и 1/2ч.ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
400 г почистени плодове, нарязани на дребни кубчета



Приготвяне:

Фурната се загрява на 180градуса.
Крема сиренето се разбива със захарта и яйцето до кремообразна смес-на ръка с тел или вилица.В друга купа се смесват захарта и маслото и разбъркват с миксер  за 1-2 мин.
Едно по едно се прибавят и яйцата и сместа се разбива до гладкост. Прибавя се брашното с бакпулвера и бърка, докато се усвоят от сместа.  Тава с размери ~ 20/30 см се намаслява, или покрива с хартия за печене.
 Половината от масленото тесто се разстила по дъното.
 Върху него се слага на лъжици половината от сместа с крем сирене ( не се размазва), а отгоре се нареждат половината от плодовете.
 Върху тях се поставя отново на лъжици останалата маслена смес, после останалата смес от крем сирене и най отгоре останалите плодове. 



 Пече се в загрятата вече фурна за около 35-40 минути.



Много вкусен сладкиш!Рецептата видях при Пепи.

Да ви е сладко!




4 коментара:

  1. Ммм, симфония от вкусове си композирала, Живе! Прекрасен сладкиш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С тези плодове наоколо не мога да го подмина,Ирме....

      Изтриване
  2. Аааа, и ти ли го направи, микса плодове ме подмами...

    ОтговорИзтриване