четвъртък, 4 юни 2015 г.

Ньоки с доматен сос и моцарела

Видях ги тук при Ирмето и както тя заяви най отговорно,че който не ги е правил , пропуска много-поправих грешкаа си.Е,вече са ни любими в нас.Благодаряти,мила за рецептата!


Продукти:
1 пакет ньоки от Лидъл


за соса

500 гр. надробени домати (или консерва)
1 малка главичка лук
1 скилидка чесън
2 с.л. олио
40 гр. масло
1 равна ч.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
200 гр. Моцарела-или 2 пакетчета от Лидъл
2-3 клончета босилек (джоджен)
Приготвяне!


Нарежете лука и чесъна  и  ги сложете в дълбок тиган заедно с олиото и маслото. Запържете ги на среден огън до омекването им, а след това добавете доматите и червения пипер. Разбъркайте и гответе докато се изпари водата от тигана и доматите останат само на мазнина. По желание може да пасирате соса. Опитайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Междувременно сварете ньоките за кратко. За целта сложете в тенджерка 1л. вода да заври, след което сипете ньоките в нея и намалете огъня до среден. След 3-4 минутки те ще изплуват на повърхността. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги добавете в тигана с доматения сос. Поръсете с наситнен босилек или джоджен, разбъркайте и разпределете по между им накъсаната на едри парчета Моцарела.




Добре ще е тиганчето, което ще ползвате да е с метална дръжка или демонтираща се, защото на този етап всичко отива в предварително загрятата на 200° фурна, докато Моцарелата се разтопи и забълбука от удоволствие.



След това извадете ястието от фурната, разпределете го в порционни чинии, поръсете леко с прясно смлян черен пипер и няколко свежи листенца от избраната от вас зелена подправка (босилек или джоджен) и поднесете.



За още по-голям разкош,поръсете с настърган кашкавал,който ще бъде разтоен от топлината на ястието и ще му сенасладите с удоволствие!

Да ви е сладко!



3 коментара:

  1. Вярвам ми и на двете!
    Изглеждат наистина много вкусно.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. It looks very tasty !! I'll try this recipe !
    Greetings

    ОтговорИзтриване
  3. Май и аз ще сготвя набързо и ще благодаря на теб и Ирма, Живе. Поздрави!

    ОтговорИзтриване