сряда, 14 януари 2015 г.

Сърна по гръцки

Сърнешкото задушено правихме в Гърция по рецепта от тази книга,която се оказа че и приятелката ми има там, а и аз я имам тук-при мен наследство от баща ми,който в казармата е бил готвач.Та снимах ,за да я покажа.

И тук е рецептата



Продукти:
по книгата
1,5кг. сърнешко месо
250гр. масло
50гр. лук
50гр. брашно
25гр. дом.пюре
100гр. вино или бульон
1 дафинов лист
1гр. черен пипер
750гр. пресни гъби
150гр. бекон
250гр. маслини
1 кг.картофи

Приготвяне:
Месото се нарязва  и се запържва до зачервяване в масло,след което се прибавя лука,нарязан на дребно.



Прибавя се и брашното,дом.пюре и се залива с виното или бульона.Посолява се,добавя седафиновия лист,черен пипер  и се оставя на тих огън да къкри.Пресните гъби се сваряват и се задушават с масло,като се нарязват на едри парчета.Бекона също се нарязва на едри парчета,сваряват се и се запържват без да се зачервяват.Маслините се обезкостяват,сваряват се лека ,за да се обезсолят и се задушават в масло.Картофите се режат на парчета и заедно с подготвените продукти се слагат при месото.Задушава се всичко в глинен гювеч във фурната до готовност.

И порция.....
Да ви е сладко и наздраве!


Няма коментари:

Публикуване на коментар