петък, 15 февруари 2013 г.

Баница с праз,гъби,кашкавал и сирена

Баницата е много вкусна-струва си да се опита. Продукти: 1 пакет готови кори 250 г гъби 125 г масло 2 стърка праз лук 4 яйца 100 г кашкавал 100 г краве сирене 100 г топено сирене мащерка черен пипер Нарязваме лука, гъбите и трите вида сирена на дребни парчета. *Задушаваме първо лука и гъбите в 50 г масло, след което добавяме и сирената. *Добавяме мащерката и черния пипер. *В тавичка с подвижно дъно слагаме 3 слоя от корите за баница, изрязани на кръг. Наръсваме с разтопено масло. *Всеки следващ лист от корите прегъваме на две и слагаме по една лъжица от готовата смес. *Сгъваме с пръсти и оформяме подобно на торбичка. *Подреждаме всички ''торбички'' в тавичката и заливаме с разбитите 4 яйца и прибавеното разтопено масло. *Печем на 180 C до получаване златист цвят (около 30 минути) и след това нападаме.

6 коментара:

  1. Интересен начин на оформяне на баницата. Правила съм с праз и е много вкусна. Предполагам че с гъбите ще е още по-добра.
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересна направа, у дома е любима баницата с праз и гъби, но слагаме повече подправки и само краве сирене, но с тези торбички е любопитно! Хубави събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе, чудесна идея!
    Ще я опитам още днес!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Ще повторя коментарите преди мен, но наистина оформлението е нестандартно и интересно, Живе! С тази плънката обещава да е вкусно! Аз не съм никога май опитвала баница с гъби... поне не помня и ще опитам - имам продуктите в наличност! Благодаря за рецептата, мила!
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  5. Много интересна техника з аподреждане на корите!Ще се пробва!
    Всичките ти последни рецепти разгледах, супер са и гретена и чийза, особено ми харесаха гевречетата!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Живе, направих я и стана много вкусна.
    Имах и една сурова наденица и я сложих вместо сирене.
    Благодаря за споделеното!

    ОтговорИзтриване